Dan sparede ca. 40-70.000 kr. ved at sælge selv

Vi har bedt nogle tidligere selvsælgere om at fortælle lidt om processen med at sælge selv. Det er både for at forbedre Boliga Selvsalg – Selvsalg.dk og for at fortælle lidt om, hvad man kan opleve som selvsælger 🙂

Dan fortæller om sit selvsalg af andelsbolig i Vanløse. Han fortæller bl.a. om hvordan han har håndteret fremvisninger og forhandlinger med åbenhed og viden.
Hvorfor valgte du at sælge din bolig selv?Jeg havde mest af alt ikke lyst til at spilde mine penge på en mægler.

Overvejede du at lade en ejendomsmægler stå for at sælge din bolig?
Ja, men det ville være spild af penge.

Hvad var dine overvejelser, da du skulle sælge din bolig?
Jeg overvejede kun at sælge via Boliga Selvsalg – Selvsalg.dk og dba.dk

Hvorfor valgte du at sælge din bolig selv på Boliga Selvsalg – Selvsalg.dk?
Umiddelbart fordi jeg forventede at det var en god måde at få min annonce ud til mange potentielle købere.

Hvad var din oplevelse med at sælge selv?
Jeg kunne godt lide den statistik man kunne se via selvsalg.dk. Det var godt at få et overblik over hvor mange der havde set ens annonce.
Jeg havde heller ingen problemer med, at skulle fremvise min lejlighed på egen hånd. Jeg tror også, at de fleste interesserede personer var glade for, at jeg kunne fortælle så meget om bygningen, foreningen og omgivelserne i området. Det er i hvert fald ikke noget jeg selv har oplevet når det er en mægler der fremviser.

Hvordan var din oplevelse med at oprette din annonce?
Oprettelsen var umiddelbart let og lige til.

Hvordan håndterede du dine henvendelser?
De fleste henvendelser kom via SMS eller mail. Hvis ikke de kom via mail, bad jeg personerne om, at sende mig en mail, hvis de var interesserede i ejendommens dokumenter.

Hvordan arrangerede/håndterede du fremvisninger/åbent hus/bud?
Jeg skrev mine fremvisninger ind i kalenderen med navn og kontaktoplysninger, så jeg havde styr på, hvem der skulle komme på hvilke tidspunkter.
Jeg holdt ikke åbent hus, men havde kun individuelle fremvisninger. De individuelle fremvisninger gjorde, at jeg kunne koncentrere mig om én interesseret køber af gangen. Jeg fik flere gange at vide, at det var en meget grundig fremvisning og dejligt, at jeg kunne fortælle så meget om regler og dagligdagen i ejendommen.
Jeg fortalte folk, at skulle de være interesseret i lejligheden, så skulle de sende mig en mail, med navn, adresse og andre relevante oplysninger. Jeg holdt meget fast på prisen, men fortalte også folk, at de selvfølgelig var velkomne til, at komme med deres eget bud.

Var der noget, der overraskede dig, da du skulle oprette din bolig?
Næ, ikke rigtig.

Var du i kontakt med kundeservice på Selvsalg.dk? Hvis ja, hvordan var oplevelsen/blev din udfordring løst?
Første gang jeg var i kontakt med kundeservice var fordi, jeg var kommet til, at trykke tre nuller for meget ind i prisen. Det opdagede de ret hurtig (mindre end 5 min), og kontaktede mig derfor med oplysningerne om, at de havde rettet det.
Anden gang var, da jeg fik en mail fra dem om, at de havde fornyet min annonce og trukket pengene. Min lejlighed var dog lige blevet solgt, så jeg kunne måske godt have brugt en notifikations-mail et par dage i forvejen, med oplysninger om, at min annonce ville blive fornyet. Jeg kontaktede straks kundeservice, som tilbageførte mine penge med det samme uden problemer. Det var dejligt 🙂

Fik du solgt til prisen? Hvordan oplevede du at forhandle med køberne/den afsluttende forhandling?
Ja jeg fik solgt til prisen, minus de fejl og mangler jeg ikke selv nåede at få udbedret.
Den første uge kom der dog kun bud ind, som var langt under prisen. Jeg overvejede derfor i et par dage, om jeg skulle slå til eller ej. Som tiden gik kom der flere og flere seriøse bud. Jeg begyndte derfor, at sige til folk, at de gerne måtte komme med bud, men hvis de skulle tages seriøst, så skulle de samtidig komme med argumenter for, hvorfor de mente jeg skulle gå ned i pris.
Til sidst kom der tre meget interesserede personer og så lejligheden samme dag. Jeg sagde derfor, at den der var hurtigst til, at sende mig deres oplysninger og skrive under på en kontrakt ville være den første der fik muligheden for, at købe lejligheden.

Hvad vil du anslå, at du har sparet ved at sælge selv?
40-70.000 kr.

Ville du benytte Boliga Selvsalg – Selvsalg.dk igen i en fremtidig salgssituation?
Ja bestemt.

Hvad kunne vi gøre bedre, for at det ville være nemmere/bedre at sælge selv?
Jeg fik aldrig rigtig boliglinket til Facebook til at virke. Når jeg trykkede på del link, så var det desværre linket til hovedsiden selvsalg.dk der blev delt på min Facebook-side.

Har du gode råd til nuværende/kommende selvsælgere?
Sørg for, at være venlig og ærlig. Det er mennesker med en drøm du har med, at gøre. Dvs. at der er mange følelser indblandet i salget.

Vær ærlig om de fejl og mangler der er i lejligheden. Hvis interesserede får fornemmelsen af, at du gemmer eller dækker over noget, så bliver det svært at sælge lejligheden.

Sørg for, at de interesserede får dokumenter fra generelforsamlingen og foreningsregler mm.

 

Sammenfatning

Dan lægger vægt på nogle vigtige ting i sin oplevelse, fx at det er en god idé at være velforberedt til fremvisninger og forhandlinger, så man for det første kan vise sin bolig allerbedst frem og for det andet at man kan indgå i en forhandling, der ikke kun handler om buddets størrelse, men også hvorfor det er som det er.

Dan har desværre også oplevet én af vores udfordringer, nemlig at Facebook ind i mellem er noget mere sløve end vi kan lide om at opdatere og indlæse nyt indhold. Her kunne vi dog selvfølgelig have løst udfordringen, hvis vi blot havde kendt til den. Vi kan løse langt de fleste udfordringer, både store og små og vi sidder klar til at hjælpe.

Heldigvis har Dan også haft denne oplevelse i kontakten med os, da hans annonce blev fornyet, men boligen faktisk var solgt: vi er som regel til at tale med 🙂

 

Relaterede blogindlæg

Fie sparede ca. 45.000 kr. ved at sælge selv