Rengøring i forbindelse med salg af bolig

Annoncør indhold

Når du skal sælge din bolig, skal boligen klargøres til at blive vist frem. Når man træder ind i en potentiel ny bolig, aktiveres alle sanserne, og hvis det første man møder er en dårlig lugt, vil man allerede fra starten af være skeptisk overfor boligen. Denne artikel giver dig en guide til rengøring i forbindelse med boligsalg, så du ved, hvad du skal være særligt opmærksom på, og hvordan din rengøring kan optimeres.

Sådan gør du din bolig klar til fremvisning

Når du ønsker at sælge din bolig, skal du huske, at den potentielle køber skal kunne se sig selv skabe et hjem i boligen. Derfor er det uhyre vigtigt, at boligen er ren, varm og fremstår hjemlig, når den skal vises frem. For at opnå en rengjort, salgbar bolig skal man igennem tre trin; (1) oprydning, (2) tør rengøring og (3) våd rengøring. Efter oprydningen er det bedst at tørre støv af før støvsugning og gulvvask. Når du tørrer støv af, skal du huske at starte oppefra og ned, så du ikke risikerer at feje støv ned på rengjorte overflader. I køkkenet er det vigtigt at rengøre alle hvidevarer grundigt. Købere kan nemlig godt finde på at kigge i køleskabe og ovne for at se, hvordan disse er indrettet. Køkkenet må dog godt ligne husets hjerterum, og du kan med fordel have en skål med frugt stående. Badeværelset er også et rum, der skal fremstå skinnende rent. Rengør toilet, bruseniche og spejl grundigt, og sørg for at hænge friske håndklæder op.

Glem ikke alle smittefladerne 

En vigtig del af rengøringen er alle de åbenlyse smitteflader. Dette gælder både før og efter en fremvisning – og særligt i denne Corona-tid har det faktisk aldrig været vigtigere. Derfor er det vigtigt at indtænke alle eventuelle berøringspunkter, som en eventuel køber og ejendomsmægler kommer i kontakt med. En af de helt åbenlyse smitteflader er selvfølgelig alle håndtag i boligen samt stikkontakter, men andre berøringspunkter kan også være vigtige. Når du står midt i rengøringen, kan du eventuelt forsøge at sætte dig i køberens og ejendomsmæglerens sted – hvad rører de ved? Det kan være skabslåger i både køkkenet og soveværelset, alle håndtag i køkkenet heriblandt også køleskabet, greb på vandhaner, dørhåndtag til altanen eller greb til hårde hvidevarer. Desinfektion af disse overflader er derfor noget, du bør indtænke både før og efter en fremvisning for at minimere bakterier og smitterisiko – både for Corona eller almindelig influenza.

Tips og tricks til optimering af rengøring

Rengøring er for mange en byrde og noget, der skal udskydes så længe som muligt. Det forholder sig dog sådan, at jo oftere vi gør rent, jo nemmere og hurtigere kan vi færdiggøre rengøringen. En god idé kan være at sætte sin rengøring i systemer, så man eksempelvis gør køleskabet rent hver anden søndag i måneden. Så snart pligter bliver en rutine, har vi nemmere ved at udføre dem, hvilket eksempelvis også gælder dét, at stå tidligt op og tage på arbejde. Når du skal rengøre din bolig, eksempelvis i forbindelse med en fremvisning, kan du med fordel smide ting ud, der ikke har en vigtig funktion eller betydning for dig. Det gælder nemlig, at jo flere ting, vi har i hjemmet, jo flere ting samler støv og skal rengøres fra tid til anden. At rydde op i sin bolig er derfor en god måde at lette rengøringsbyrden på.

Glem ikke de let oversete områder

Fordi rengøringen allerede indgår i manges rutiner, kan man nemt komme til at overse bestemte områder under rengøringen. Det er imidlertid vigtigt, at disse områder huskes i forbindelse med en boligfremvisning, da den potentielle køber muligvis vil lægge vægt på at rengøringen er helt i top. Lister, billedrammer og stikkontakter er områder, som vi ofte overser i forbindelse med rengøringen og skidt på stikkontakter kan nemt blive en ubehagelig overraskelse for køberen. Mange glemmer også at komme helt rundt i hjørnerne og i krogene, hvor skidt nemt hobes op.

 

Ønsker du helt at slippe for rengøringen, er det dog også muligt at finde rengøringshjælp.