Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Pris og økonomi

Når du sælger din bolig selv, kan du benytte denne tjekliste, så du er godt forberedt, når du udarbejder din annonce og når du har solgt din bolig. Dette er første indlæg i en serie. Læs det andet indlæg her: Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Billeder og plantegning

Pris og økonomi

Når du skal sælge din bolig, er udbudsprisen én af de vigtigste faktorer. Der er forskellige måder at fastsætte prisen på, når du skal sælge ejerbolig og når du skal sælge andelsbolig.

Når du skal sætte prisen på din ejerbolig, er det vigtigt at du er realistisk, så din udbudspris ikke ligger meget over gennemsnittet for dit område – med mindre du har en bolig til salg, der adskiller sig meget fra andre boliger i dit område. Faktorer, der kan spille ind her, er fx beliggenhed og stand. Ligger din bolig særligt godt eller er den i meget bedre stand end lignende boliger i dit område? Er disse faktorer nok til en udbudspris der er over gennemsnittet?

Du kan med stor fordel undersøge dit område inden, fx ved at sammenligne udbudspriser og salgspriser og også ved at undersøge, hvor store afslag der gives i dit område.

Boliga.dk kan du finde salgspriser, udbudspriser og forskellige gennemsnit for dit område.

Udregningen af ejerudgift, der vises på din annonce på Selvsalg.dk og på Boliga.dk sker helt automatisk ud fra de oplysninger, du selv taster ind. Vi henter automatisk grundskyld og ejendomsværdiskat ind, men andre udgifter bør du selv taste ind, fx udgifter til grundejerforening, ejerforening, renovation og lignende. Du kan læse mere om udregning af ejerudgift lige her. Vi laver selvfølgelig også en brutto/netto-udregning baseret på en standardfinansiering helt automatisk. Vi står naturligvis også til rådighed til at hjælpe dig med din annonce, hvis du får behov for det. Kontakt os her.

Hvis der er yderligere månedlige udgifter, fx varme, vand eller el, der betales a conto, er det også en god idé at skrive disse ind. Du kan evt. supplere med en forklaring i din beskrivelse af boligen.

Når du skal sætte pris på din andelsbolig, vil der ofte være hjælp at hente hos bestyrelsen i din andelsboligforening. Andelsboliger må ikke sælges til en højere pris end den maksimalpris, der er bestemt i andelsboligforeningen, men maksimalprisen er ikke den pris, du skal sælge din bolig til, det er den pris du kan sælge din bolig til.

Nogle andelsboliger benytter en vurderingsmand, der gennemgår boligens forbedringer og deres pris og nedskrivning over tid. Det vil altså ofte være en god idé at kontakte bestyrelsen før du sætter din bolig til salg, så de kan hjælpe dig med at få kontakt til vurderingsmanden.

Husk ved salg af andelsbolig at skrive den månedlige boligafgift ind – det er en vigtig information, når man kigger på andelsboliger. Hvis der er yderligere månedlige udgifter, fx varme, vand eller el, der betales a conto, er det også en god idé at skrive disse ind. Du kan evt. supplere med en forklaring i din beskrivelse af boligen.

Du kan læse flere spørgsmål og svar om andelsboliger her.

Relaterede blogindlæg

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Billeder og plantegning

Ti gode råd når du vil sælge din bolig selv

Hvad er ejerudgift?

Ofte stillede spørgsmål om andelsboliger