Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Beskrivelse

Når du sælger din bolig selv, kan du benytte denne tjekliste, så du er godt forberedt, når du udarbejder din annonce og når du har solgt din bolig. Dette er tredje indlæg i en serie.

Læs de to første indlæg i serien her Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Pris og økonomi og her Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Billeder og plantegning

Beskrivelse

Når du skal beskrive din bolig og dit område, er det en rigtigt god idé at sørge for at være grundig, samtidig med at du sørger for at fortælle om de ting, som det kun er dig, der kender til, fx solkrogen i haven, roen i kvarteret eller andet, du selv har været glad for ved boligen. Du kan også fortælle om eventuelle forbedringer, du selv har foretaget i boligen.

Det kan også anbefales at du beskriver dit nærområde, fx hvis der er en særligt god café eller restaurant tæt på, hvis din bolig ligger nær en god strand eller andre ting, du selv sætter pris på.

Hvis der er særlige forhold i din andelsboligforening, ejerforening eller grundejerforening, anbefaler vi også at du skriver det i din beskrivelse. Hvis forældrekøb er tilladt eller ikke tilladt, så husk at skrive det. Hvis der ikke er bopælspligt i boligen, er det også en vigtig oplysning for dem, der leder efter lige præcis det. Hvis det er tilladt at holde hund eller kat kan det også være en god idé at skrive det – gerne med evt. medfølgende regler fx om størrelse eller antal.

Er der nogle særlige forhold på netop din vej eller din grund – fx en nabos ret til at færdes henover din indkørsel eller lignende – er det også godt at få med i beskrivelsen.

Alle ord, du benytter i din beskrivelse, er søgbare på Boliga Selvsalg og på Boliga.dk, så hvis du ønsker at beskrive din udsigt over havet er “havudsigt” et godt ord at benytte – det er også ét af de mest benyttede søgeord på Boliga.dk. Hvis du har altan – også et populært søgeord – så husk at inkludere det i din overskrift eller beskrivelse, så din bolig kommer frem, når man benytter ordet “altan” i en fritekstsøgning.

Du kan med fordel lave en liste over de vigtigste oplysninger om din bolig og udarbejde din beskrivelse ud fra det. Husk at lave afsnit, så det er rart og overskueligt at læse. Du kan med fordel inddele din beskrivelse i underpunkter, så du ikke glemmer vigtige detaljer.

Relaterede blogindlæg

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Pris og økonomi

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Billeder og plantegning

10 gode råd, når du vil sælge din bolig selv