Andreas sparede 50.-60.000 kr. ved at sælge selv

Vi har bedt nogle tidligere selvsælgere om at fortælle om processen med at sælge selv. Det er både for at forbedre Boliga Selvsalg – Selvsalg.dk og for at fortælle lidt om, hvad man kan forvente som selvsælger.

Andreas fortæller om sit selvsalg af ejerlejlighed på Københavns Vestegn og han har en ret god historie og nogle gode forslag til os bag skærmen.

1: Hvorfor valgte du at sælge din bolig selv?

Min bror anbefalede det, da han netop har gjort det samme med sin lejlighed. Jeg er selvstændig og beskæftiger mig med salgsarbejdet i min virksomhed, så jeg tænkte hvorfor ikke?

2: Overvejede du at lade en ejendomsmægler stå for at sælge din bolig?

Ja. Jeg fik faktisk lavet 2 vurderinger inden jeg besluttede mig. Én vurderede lejligheden til 995.000 kr. og en anden til 975.000 kr. Jeg endte med at sælge til til 1.045.000 kr. 🙂

3: Hvad var dine overvejelser, da du skulle sælge din bolig?

Da jeg havde valgt selvsalg.dk overvejede jeg at fravælge advokat. Der er faktisk mange spørgsmål men fandt alle svar på jeres hjemmeside.

4: Hvorfor valgte du at sælge din bolig selv på Boliga Selvsalg – Selvsalg.dk?

Kendte ikke til andre og pga. min bror. Min var dog den eneste på selvsalg.dk i mit postnummer og kun 2 samlet i hele kommunen. Så jo det var faktisk også en stor overvejelse. 3 af mine kunder er ejendomsmæglere og de grinede alle af mig!!

5: Hvad var din oplevelse med at sælge selv?

Super simpelt. Jeg kender den jo og lavede mit forarbejde godt. Det var i hvert fald 50.000-60.000 værd at arbejde lidt selv i stedet for at betale en mægler.

6: Hvordan var din oplevelse med at oprette din annonce?

Super simpelt og let. Mange ting at udfylde men man kan jo selv hente alt på nettet med sit nemid.

7: Hvordan håndterede du dine henvendelser?

Jeg svarede dem alle med det samme. Inviterede dem til en solofremvisning og tilbød Åbent Hus også.

8: Hvordan arrangerede/håndterede du fremvisninger/åbent hus/bud?

Solofremvisningerne lavede jeg alene. Printede en masse info ud og lavede en lille “mappe” til dem. Lavede kun et åbent hus og her inviterede jeg nogle venner og familie med og vi lod som om, at vi ikke kendte hinanden. Jeg bagte boller og serverede med smør og juice. Super simpelt. Der var propfyldt og masser af energi. Lejligheden var solgt samme aften 😉

9: Var der noget, der overraskede dig, da du skulle oprette din bolig?

Ikke rigtigt.

10: Var du i kontakt med kundeservice på Selvsalg.dk? Hvis ja, hvordan var oplevelsen/blev din udfordring løst?

Super hurtigt og let fik jeg svar via chat.

11: Fik du solgt til prisen? Hvordan oplevede du at forhandle med køberne/den afsluttende forhandling?

Jeg var heldig tror jeg? Solgte til prisen. Køber var dog oppe senere med en elektriker og det koster mig ca. 2000 at få noget gjort lovligt.

12: Hvad vil du anslå, at du har sparet ved at sælge selv?

50-60.000kr. Hvis man tager den mindste vurdering fra en mægler, har jeg fået 130.000 mere ud af handlen.

13: Ville du benytte Boliga Selvsalg – Selvsalg.dk igen i en fremtidig salgssituation?

Helt klart. Fortæller det til alle.

14: Hvad kunne vi gøre bedre, for at det ville være nemmere/bedre at sælge selv?

Hmm ved ikke. Måske nogle råd om friskbagte boller 😉 Nogle råd om gode billeder (første med telefonen var bare ikke gode nok!), tænde stearinlys, fjerne alt overflødigt, osv. Det er samtidig mit råd til fremtidige selvsælgere at sørge for at rydde grundigt op, både når der skal tages billeder og når boligen skal vises frem.

15: Har du benyttet boligadvokat til at afslutte handlen?

Yes!! Priser sammenlignet med 3 andre advokater. En lokal boligadvokat tager 15.000kr.

Sammenfatning

Andreas har haft et kort forløb med at sælge sin bolig selv, hvor han både har oplevet at holde fremvisninger og Åbent Hus og hvor han har været inspireret af sin bror til at sælge sin bolig selv. Andreas har også oplevet hvordan det er en rigtigt god idé at være velforberedt; fx med udarbejdelsen af en lille mappe til de besøgende til fremvisning og til Åbent Hus sørgede han for, at der var besøgende, så han havde en energi at arbejde med. Andreas har også opdaget, hvor mange ting man faktisk kan finde online og også fået svar på en masse spørgsmål direkte på selvsalg.dk. Andreas har været i kontakt med os en enkelt gang, hvor vi kunne hjælpe ham med det samme på vores chat.

Andreas påpeger også nogle af de ting, som vi nu har skrevet om på bloggen, nemlig 10 gode råd om at sælge selv og nogle gode råd om at afholde Åbent Hus – vi tager altid vores brugeres forslag til os og arbejder ud fra dem.

 

Relaterede blogindlæg

Fie sparede ca. 45.000 kr. ved at sælge selv

Dan sparede ca. 40.-70.000 ved at sælge selv