Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Ejerskifteforsikring

Når du sælger din bolig selv, kan du benytte denne tjekliste, så du er godt forberedt, når du udarbejder din annonce og når du har solgt din bolig. Dette er sjette indlæg i en serie. 

Du kan læse de foregående fem indlæg her:

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Pris og økonomi

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Billeder og plantegning

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Beskrivelse 

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Boligadvokat

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Boligrapporter

Ejerskifteforsikring

Ejerskifteforsikringen er en del af huseftersynsordningen. Huseftersynsordningen er frivillig for dig som sælger, men hvis du ønsker at undgå at hæfte for skjulte fejl og mangler og køber ønsker at tegne en ejerskifteforsikring, er den en forudsætning.

Med et tilbud om ejerskifteforsikring kan du som sælger frigøre dig fra det 10-årige mangelsansvar, når du sælger villa, rækkehus, villalejlighed og fritidshus/sommerhus. Ejerskifteforsikringen kan sikre køber mod skjulte fejl og mangler på boligen, som var til stede ved overtagelsen og som ikke fremgår af tilstandsrapport og el-installationsrapport. Ejerskifteforsikringen kan også frigøre dig som sælger fra det almindelige mangelsansvar, du ellers ville have.

For at kunne indhente et tilbud om ejerskifteforsikring skal der foreligge en gyldig tilstandsrapport og el-installationsrapport. Køber er ikke forpligtet til at benytte det tilbud som sælger har indhentet og sælger er ikke forpligtet til at betale mere end halvdelen af præmien på det tilbud, de selv har indhentet. Køber har altså frit valg, når det kommer til hvilket tilbud om ejerskifteforsikring, de vil tage imod og kan frit indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber.

Sælgers tilbud om ejerskifteforsikring skal foreligge skriftligt og køber skal have mulighed for at se både tilstandsrapport og el-installationsrapport sammen med tilbuddet. Tilbudet skal fremsættes inden køber har afgivet et bindende købstilbud.

Læs mere om boligrapporter i dette indlæg.

Læs mere om huseftersynsordningen i dette blogindlæg.

Læs alle blogindlæggene i denne serie her.

Relaterede blogindlæg

Tjekliste, når du skal sælge din bolig selv: Boligrapporter

Boligrapporter: hvad er det og hvilke regler gælder?

Huseftersynsordning

Energimærke